ANDA DIPANGGIL UNTUK SESI TEMUDUGA JAWATAN KERAJAAN?

KETAHUI BAGAIMANA ANDA BOLEH LULUS DAN TERPILIH UNTUK MEMEGANG JAWATAN YANG DITAWARKAN BERBANDING CALON-CALON YANG LAIN?
Tentunya anda mempunyai harapan yang tinggi menggunung untuk bekerja dengan kerajaan supaya dapat memberi kehidupan yang lebih baik untuk diri sendiri, ibu bapa dan keluarga dengan tawaran-tawaran kompetitif seperti ;

#Tawaran gaji permulaan yang lumayan serta kenaikan gaji tahunan berdasarkan prestasi

#Kemudahan perubatan sehingga selepas umur persaraan termasuk ibu bapa sendiri, pasangan dan anak-anak

#Pemberian imbuhan-imbuhan tetap seperti perumahan dan perkhidmatan awam pada setiap bulan

#Kemudahan pinjaman rumah, kenderaan dan komputer dengan kos pengurusan yang rendah

#Kemudahan cuti bersalin sehingga 90 hari untuk wanita

#Peluang kenaikan pangkat dan laluan kerjaya yang menarik

#Peluang melanjutkan pelajaran sehingga peringkat Doktor Falsafah (PhD)

#Pemberian Cost of Living Allowance (COLA)

#Mendapat taraf jawatan tetap selepas tamat tempoh percubaan

#Kemudahan pencen untuk menampung kos kehidupan selepas bersara

#Ganjaran-ganjaran atas kesetiaan perkhidmatan

Namun, calon-calon perlu sedar bahawa jemputan menghadiri temu duga adalah langkah terakhir dan terpenting untuk melayakkan seseorang dilantik berkhidmat dengan perkhidmatan awam.
Banyak Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Dan Ramai Juga Yang Memohon!Berdasarkan statistik yang dikeluarkan pada tahun 2014 oleh Setiausaha Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA); Datuk Ramli Juhari, hampir 2.5 juta permohonan kerja telah diterima untuk menyertai perkhidmatan awam.

Permohonan ini untuk mengisi jangkaan 80,000 kekosongan jawatan dalam sektor awam yang jelas menunjukkan persaingan yang sangat kompetitif di kalangan pemohon untuk memilih berkhidmat dalam perkhidmatan awam.

“Arrggh! cukup lah! Saya dah tak sanggup dengar mengenai kelebihan dan peluang pekerjaan yang disediakan dalam perkhidmatan awam”, kata anda dalam hati.Usah risau, sebenarnya anda memang layak terpilih dalam temu duga kerja kerajaan!

Mari kita berkenalan dengan penulis terlebih dahulu :Beliau ,Jud Jamil dan berkhidmat sebagai Ketua Unit Sumber Manusia di salah sebuah agensi kerajaan sejak 7 tahun lalu.

Beliau terlibat secara langsung dalam proses temuduga jawatan kosong  serta kerap menjadi panel temuduga.

Selain daripada itu, beliau juga mempunyai kelulusan dalam Ijazah Pengurusan Sumber Manusia, Universiti Utara Malaysia .

Ringkasnya, dengan pengetahuan dan pengalaman yang ada,  beliau ingin MEMBANTU anda supaya lebih bersedia dan yakin semasa menghadiri temuduga kerja kerajaan.

Demi anda, beliau telah menghasilkan sebuah ebook iaitu buku dalam bentuk file softcopy PDF untuk memudahkan anda membuat persediaan dengan lebih pantas, untuk bertemu dengan panel-panel temu duga kerja kerajaan.

Kini segala persediaan temu duga kerajaan mampu diselesaikan dengan panduan langkah-demi-langkah yang beliau hasilkan ini …


Memperkenalkan Ebook “RahsiaTemuduga Kerja Kerajaan - Ketahui Tip-Tip Mudah Lulus Dalam Sesi Temuduga Kerja Kerajaan”?
Ebook ini adalah dalam bentuk file softcopy PDF yang ditulis berdasarkan segala ilmu dan pengalaman beliau  dalam pengambilan pegawai-pegawai baru. Beliau telah ringkaskannya dan memudahkannya untuk tujuan pemahaman anda.

Berikut adalah antara isi kandungan, manfaat serta kelebihan yang bakal anda perolehi melalui pembacaan ebook ini:

1.Penjelasan terperinci tentang 11 rahsia berjaya dalam temu duga kerja kerajaan. Pemahaman mengenai rahsia ini dapat membantu anda berasa yakin semasa menghadiri temu duga.

2.Ketahui 9 kriteria calon temu duga yang dipilih dalam temu duga kerajaan. Kriteria ini akan dinilai sepanjang temu duga. Anda perlu bersedia dengan mengetahui kriteria-kriteria tersebut supaya anda dapat menonjolkan diri anda seperti yang dikehendaki oleh panel temu duga kerja kerajaan.

3.Pembongkaran persediaan sebelum, semasa dan selepas menghadiri temu duga kerja kerajaan. Ada diantaranya yang selama ini anda tidak menyedarinya dan mengetahuinya bahawa ia adalah salah satu punca anda gagal temu duga yang pernah dihadiri sebelum ini. Ketahui persediaan-persediaan dan lakukannya seperti yang dipelajari dalam ebook ini.

4.Pendedahan Teknik “Competency Based Interview (CBI)” yang perlu diketahui oleh calon-calon temu duga kerja kerajaan. Teknik ini digunakan dalam temu duga kerja kerja kerajaan pada masakini.  
5.Anda akan lebih bersedia untuk menjawab 4 perkara akan diuji dalam soalan-soalan temu duga yang mengunakan Teknik CBI ini. 

6.Pembongkaran 31 tips mudah untuk berjaya dalam temu duga kerja kerajaan.  Anda akan didedahkan tentang panduan yang perlu diikuti supaya anda lebih tenang dan yakin menghadapi sesi temu duga. 

7.Ketahui tip-tip mudah ini dan kemudian anda praktikannya. Anda PASTI layak dipilih dalam temu duga kerja kerajaan seperti mereka yang telah berjaya berkhidmat dalam perkhidmatan awam.

8.Adab temu duga dan etika pakaian yang PERLU dan ELAKKAN semasa menghadiri temu duga kerajaan. Pandangan pertama panel temu duga terhadap anda adalah sangat penting untuk anda ‘menawan’ mereka. Jika anda berjaya ‘menawan’ panel temu duga, peluang anda untuk berjaya dalam temu duga kerja kerajaan adalah sangat tinggi.

9.Pembongkaran 4 proses temu duga kerja kerajaan dalam bentuk grafik yang mudah difahami. Setiap proses mengandungi perkara-perkara penting yang dinilai oleh panel temu duga. Pengetahuan mengenai proses-proses ini akan meningkatkan keyakinan anda semasa menghadiri temu duga.

10.20 contoh soalan berserta jawapan yang popular di kalangan panel temu duga. Walau pun soalan-soalan tersebut popular, anda perlu mengetahui cara menjawabnya. Jawapan-jawapan anda sangat penting untuk menentukan kejayaan temu duga yang anda telah hadiri.

11.115 tambahan soalan-soalan temu duga supaya anda lebih bersedia dan yakin. Pengetahuan mengenai soalan-soalan tersebut serta latih tubi menjawabnya mampu menonjolkan kelebihan diri anda daripada calon-calon lain.Anda tampak berpengetahuan, bersungguh-sungguh dan berminat untuk berkhidmat dalam perkhidmatan awam. Ini memberi BONUS kepada anda.

12.6 Rahsia yang perlu anda ketahui dan lakukan untuk berjaya dalam temu duga kerajaan.
Perkara-perkara “do” dan “don’t” yang perlu anda ketahui bagi menghadiri temu duga kerajaan. 

Walau pun sesuatu perkara itu dianggap mudah dan remeh, tetapi ia boleh mengurangkan markah temu duga anda.

Dan banyak lagi pendedahan dan pembongkaran yang boleh membantu anda membuat persediaan menghadapi temu duga supaya anda layak dipilih untuk berkhidmat dalam perkhidmatan awam dalam temu duga kerja kerajaan.

Sudah Bersedia Menjawab Soalan Maut Dari Panel Penemuduga?

Terangkan Tentang Diri Anda?
Apakah Kelemahan Terbesar Anda?
Anda Sudah Bekerja! Mengapa Anda Memohon Jawatan Ini?
Apakah Sikap Positif & Negatif Diri Anda?
Apa Lebihnya Anda Berbanding Calon Lain?
Kenapa Anda Mahu Kerja Dengan Kerajaan?
Apa Pendapat Rakan Sekerja Anda Tentang Diri Anda?
Apakah Pencapaian Terbesar Anda?
Apa Alasan Anda Untuk Berhenti Di Tempat Kerja Lama?
Apa Anda Nak Buat Kalau Pekerja Bawahan Anda Malas?
Pening mahu memikirkan jawapan-jawapan yang tepat dan sesuai dengan soalan-soalan diatas?

Anda tidak perlu risau, di dalam ebook ini beliau akan tunjukkan anda bagaimana untuk menjawab soalan-soalan diatas dan beliau juga akan memberikan beberapa contoh jawapan yang boleh anda gunakan untuk menjawab soalan-soalan seperti diatas ketika sesi temuduga nanti!Pelaburan Kecil Anda Untuk Lulus Kerja Kerajaan?

Dengan memiliki ebook ini, ia merupakan langkah pertama anda yang paling bijak untuk menghadapi temu duga kerja kerajaan.

Jika anda tanya nilai sebenarnya... ia memang sungguh tak ternilai ilmu ini.

Segala ilmu dan pengalaman berkhidmat dalam mengurus sumber manusia telah beliau kumpulkan dan ringkaskan kepada maklumat-maklumat yang penting sahaja untuk pengetahuan anda dalam ebook ini.Tidak meleret-leret sehingga jemu untuk dibaca.

Kami tawarkan kepada anda ebook ini dengan harga mampu milik, iaitu hanyalah RM90 RM30 SAHAJA!

Murah, memang jauh lebih murah daripada nilai sebenar ilmu dalam ebook ini.

Klik butang tempah di bawah untuk lakukan tempahan ebook ini…

Oops! Nanti dulu, jangan buat tempahan lagi!

Ada tawaran bonus tambahan untuk anda.Ianya adalah PERCUMA sahaja.

Dengan setiap pembelian ebook “Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah” ini dalam tempoh masa 24 jam daripada sekarang, anda turut akan mendapat bonus-bonus tambahan berikut:

BONUS #1 :72 Rahsia Menulis Resume Untuk Kerja Kerajaan


Setiap calon yang menghadiri temu duga kerajaan wajib membawa resume masing-masing. Dalam ebook ini, beliau kongsikan 72 rahsia yang boleh anda lakukan untuk menulis resume bagi memohon kerja kerajaan.BONUS #2 :Pilihan 51 Templates Resume
Kini, anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk mendapatkan contoh-contoh resume yang standard dan professional.

Terdapat 51 pilihan templates yang dapat membantu anda dengan mudah dan cepat untuk menyiapkan resume anda.BONUS #3 :Tips Bergambar Pakaian Semasa Temu Duga Kerja Kerajaan


Penulis himpunkan sebanyak 46 muka surat bergambar pakaian dan aksesori untuk lelaki dan wanita  yang boleh dipakai semasa temu duga kerajaan. INGAT! Pandangan pertama panel temu duga terhadap anda adalah sangat penting.

Tunggu Apa Lagi? Jangan Bertangguh-Tangguh Lagi Untuk Terpilih Berkhidmat Dalam Sektor Awam .

 Sila klik gambar dibawah ini untuk pembelian.
RM90 RM30 sahaja

Sila klik butang tempahan di bawah untuk PENGHANTARAN SEGERA!
P.S: Jangan biarkan diri anda berasa tidak yakin, gelisah dan gemuruh semasa menghadiri temu duga kerajaan. Anda perlu bertindak sekarang untuk melakukan persediaan dengan ikuti panduan langkah-demi-langkah ebook “Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah” ini!.

P.P.S: Ebook ““Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah”” ini telah ditulis berdasarkan pengetahuan dan pengalaman beliau dalam pengurusan sumber manusia di agensi kerajaan.

P.P.P.S: Dapatkan ebook ““Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah” berserta bonus-bonus tambahan ebook “72 Rahsia Menulis Resume Untuk Kerja Kerajaan”, ebook “Pilihan 51 Templates Resume” dan ebook “Tips Bergambar Pakaian Semasa Temu Duga Kerja Kerajaan” pada harga diskaun RM30 sahaja. Klik sini untuk buat tempahan.

P.P.P.S: Ada kemungkinan besar harga ebook“Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah” akan dinaikkan kepada harga RM90 pada bila-bila masa! Cepat bertindak sekarang untuk menempahnya. Klik sini sekarang.

 atau terus sms/whatsapp " Ebook Rahsia Temuduga Kerajaan " ke 010-7790237.
Sekian,
Selamat Maju Jaya!
Semoga Berjaya!

Nur Balqis Qahira
010-7790237
Emel:nurbalqisqahira@gmail.com

No comments:

Post a Comment